Tuesday, 27 October 2015

Kulit Cantik Pakai Apa?

 Assalamualaikum and hye!

Okay ni iolss ada benda nak share ni. Hahaha so jemah jemah kan.

Okay actually just nak share pasal skin care products. Cerita dia mcm ni. Since dari zaman sekolah rendah, mencecah ke zaman sekolah menengah, reach puberty, makan macam macam, stress putus cinta, stress malas, stress scandal buat hal. aiceceh bnyk pula stress kannn. The point is itu semua effect dekat hormon which leads to breakouts membuak buak di muka korang.

Aku boleh kata aku ni LUCKY sebab I have no issues pasal jerawat yg merah merah besar besar tu. Kalau ada pun satu dua tp kecil. Meaning tak obvious gitu. Tapi masalah yg common aku ada ialah jerawat pasir. Jerawat halus kena tgk dekat dekat baru nampak dekat kawasan dahi, pipi apabila datang bulan beserta dekat dagu.

Aku pernah cuba Olay (pencuci muka dengan krim dia dulu). Pernah cuba Garnier light whatever tu krim muka dia. Tapi dua dua aku tak suka sebab krim dia berminyak. So aku guna pencuci muka just sebab formaliti nak cuci muka. Takkan nak guna sabun badan. Hahaha.

Pastu aku berpindah ke Vitamin E Organic Aid. Yang ini rupa dia.



Yang ni aku pakai quite for some time la. Tapi sebab moisturizer dia satu tu je. Tak specific day or night. Since texture dia quite greasy so bila pakai time siang tu panas2 berlecak la juga tambah dgn muka kau yg berminyak. Tapi if guna time malam, pasang aircond sgt sesuai lah. hehehe.

Lps tu aku tak igt sebab apa aku beralih. Maybe sebab susah sikit nak dpt produk ni. Kat rumah aku tu farmasi satu tu je yg jual. Plus, mcm pencuci muka dia cepat je habis. So aku pun bertukar ke Hada labo pulakkkkk. Aku tukar sebab aku terpengaruh tgk coursemate aku muka licin je. Dia chinese. Maybe sebab dia jaga makan pun faktor yg buat kulit dia cantik juga kan. So aku pun bertukar ke Hada Labo tapi, aku hanya guna pencuci muka dia je. Hahahaha. Nak beli satu set rasa mcm mahal sangat je apatah pula nak beli loose items dia. Satu botol toner nak dekat RM60. Gulp!

Lps tu while aku guna Hada Labo ni, aku terjumpa LYNNSKINCARE  kat instagram ni. Dia kecik je botol dia. Time tu bg aku agak mahal, sbb dia jual loose item. Nama cream dia scar cream that time. Aku beli and try. Bg muka aku dia tak la hilangkan parut pun sebab muka aku tak ada parut, kecuali parut chicken pox yg tanda tu. Memang tak lah hilangnya kalau yg tu guna apa pun. Tapi dia function in terms of kecutkan jerawat2 kecik aku, jerawat pasir tu, bila period tak lah membuak sgt breakout yg berlaku.

Lps tu, tak lama kemudian, dia come out dgn satu set. Sabun pencuci, day cream, night cream plus whitening booster (a.k.a scar cream) RM120. Aku pun terus merembat and try. 18 Jun 2015 hari tu guna. Sampai skrg semua nya masih ada lagi tak hbs guna pun lagi. Alhamdulillah aku jumpa something yg boleh control pimples, day cream dia pun mcm texture temu lawak if korg tahu. So tak yah heavy make up, pakai itu je pun dah cukup.

Ini kotak dia full set semua ada. Sabun+day cream+night cream+whitening booster
Ni iolss. Real life testimoni giteww. Kiri pakai day cream, kanan muka bogel.Haa no filter and 360 whatever eh.

Ni antara customer feedback 


Customer feedback

Okay itu lah yang aku nak share kan. Seronok share benda yang kita tahu results dia, keberkesanan dia. Tapi yela lain orang maybe lain results dia. As for me, this product really work and I'm very satisfied. If korg dah tak tahu nak try produk apa, maybe this could be one of your alternative. Give it a shot. If tak nak beli set pun, you can buy loose item from me.

That's all from me. For more details, feel free to contact me at 010-2806807. Oh plus, if nak tengok testimoni feedback dari customer boleh cek dkt ig : aroneblabeldotcom.